«  =MEER

Jurering Innovatieprijs voor cocreatie en innovatie

Innovatie en co-creatie daar draait het om bij de Overijsselse prijs die voor het vierde jaar wordt uitgereikt. Genomineerde projecten zetten in op duurzaamheid en technologie. De genomineerde projecten draaien o.a. om energieopwekking en - gebruik, technische innovatie, nieuwe productiemethoden en duurzame materiaalkeuze. De prijs richt zich op ondernemers en creatieve professionals die samen een goed plan hebben voor een innovatief idee of inspirerende samenwerking. Uitgangspunt van de prijs is: Innoveren, elkaar inspireren en versterken en daarnaast ook een economisch haalbaar plan realiseren.

nieuws, publicaties & lezingen, 2011, duurzaamheid  ]


=MEER is de innovatieprijs voor co-creatie van de provincie Overijssel. Vier teams bestaande uit een MKB ondernemer én een creatieve professional zijn geselecteerd. Op 6 oktober gaan zij de strijd aan voor 30.000 euro!


Stimulans voor ondernemers en creatieven

Aan de kwaliteit van de ingezonden plannen is te zien dat de prijs na vier jaar een duidelijke stimulans vormt voor creatieve uitwisseling en krachtenbundeling vanuit de twee sectoren. In de voorselectie is goed gekeken naar het toekomstperspectief. Dus alleen een goed doortimmerd businessplan voor een innovatief product (dienst) of voor het aanboren van een nieuwe markt maakt een kans.

 

Duidelijke ontwikkeling

Dit jaar wordt duidelijk zichtbaar dat duurzaamheid en vermarkten van nieuwe technologieën een vlucht neemt. Veel deelnemers aan de prijsvraag hebben vanuit deze invalshoeken een projectvoorstel ingediend

De vier genomineerde projecten: De Balein Boot (Giethoorn/Amsterdam), Groenlicht! (Zwolle/Wageningen), CordlessDeLIGHT (Deventer/Den Nul) en iDEA (Enschede/Amsterdam). Voor meer informatie over de projecten zie www.ismeer.nl

 

Tweede uitdaging

Het is niet alleen het plan dat telt... In de fase die nu volgt weegt presentatie en overtuigingskracht zwaar. Het team moet op 6 oktober in zeven minuten publiek en jury weten te overtuigen. De genomineerde projecten zijn heel verschillend, dus het wordt een spannende strijd! De vakjury met deskundigen beslist nog diezelfde avond. De =MEER Innovatieprijs voor co-creatie wordt direct uitgereikt door Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie van de provincie Overijssel.De samenstelling van de jury is als volgt:
 
- Jaap Beernink, voorzitter Technologie Kring Twente, eigenaar/directeur B&M Business Developement; www.bmbd.nl
- Aard Groen, hoogleraar innovatief Ondernemerschap UT en verbonden aan Venture Lab;
www.utwente.nl/mb/nikos/organization/staff/scientificstaff/groen.doc;
- Iris Schutten, architect / publicist studio Iris Schutten, www.irisschutten.net;

Pitch en prijsuitreiking:

Datum:                 donderdag 6 oktober
Locatie:                wehkamp.nl ; meeuwenlaan 2 Zwolle
Tijd:                      vanaf 16.30 uur
Aanmelden:
         www.kiz-zwolle.nl


Partners

Provincie Overijssel stimuleert deze vorm van co-creatie. In vier steden werken partners aan een inspirerende uitwisseling tussen cultuur en economie:

Deventer Ongezouten (projectleider =MEER) www.ongezouten.nl

Enschede TETEM  www.tetem.nl

Hengelo – Creatieve Fabriek www.creatievefabriek.nl

Zwolle KIZ Zwolle www.kiz-zwolle.nl

i.s.m. Syntens www.syntens.nl

gepubliceerd op: 27 september 2011