«  Tussentijd Ontwerp Expositie

Organisatie Expo Ontwerpproject WdKA

Voor de tussentijd van de Nieuwe Binnenweg bedachten 24 studenten nieuwe concepten en verbeelden deze aan de hand van ontwerptekeningen en maquettes. Stuk voor stuk innovatieve plannen die met andere ogen naar de bestaande stad doen kijken.

concept & organisatie, nieuws, openbare ruimte, educatie, tussentijd, 2011  ]De Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is in transitie. Een groot deel van de straat wordt gerevitaliseerd en ondertussen staan er veel ruimtes leeg. Tegelijkertijd zijn er veel culturele initiatieven zonder geld en zonder lokatie actief. Enkele voorbeelden zijn Cinema West, Eetbaar Rotterdam, groepen freerunners en een kunstboekenhandel. Op maatschappelijk vlak is er steeds minder tijd / geld / ruimte beschikbaar voor deze initiatieven. Kan de transitieperiode worden ingezet om deze initiatieven een plek te geven en vervolgens een rol te laten spelen bij de ontwikkeling van de straat?

De 24 exposanten zijn derdejaars studenten Interieur ontwerpen (voltijd/parttme) van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam en werden begeleid door architect/publicist Iris Schutten, tevens mede-initiator van het landelijk Kennisplatform Tussentijd in Ontwikkeling.

Opening: Vrijdag 24 juni 17 uur
Expositie: Zaterdag 25 juni 13-17 uur
Lokatie: Tramremise, Nieuwe Binnenweg 362, Rotterdam

gepubliceerd op: 14 juni 2011