«  Ruimte in de Tussentijd

Presentatie bij Pecha Kucha Night Rotterdam, 23 juni 2011

Ontwikkelen vanuit en voorbij de tussentijd... Momenteel nestelen zich op talloze lokaties ‘tussentijd-initiatieven’ in leegstaande gebouwen of op braakliggende terreinen. Veelal innovatieve doeners en denkers die wel raad weten met de overdaad aan ruimte maar ondertussen veroordeeld zijn tot de tijdelijkheid. Wat gebeurt er als deze groep initiatief neemt tot ontwikkelen voorbij de tussentijd? Iris Schutten is mede-oprichter van het Laboratorium voor de Tussentijd en het Landelijk Kennisplatform Tussentijd in Ontwikkeling.

nieuws, transitie, publicaties & lezingen, tussentijd, 2011  ]


Interact, project van In Situ architecten i.o.v. Mobiel projectbureau OpTrek, Den Haag 2007

Ruimte in de Tussentijd, Pecha Kucha Night Rotterdam, 23 juni 2011
Door langdurige leegstand van gebouwen en grond, en het feit dat steeds meer bouwprojecten worden vertraagd of geschrapt, is er discussie over de gangbare stadsontwikkeling, die nog vaak gefocust is op eindbeelden. Echter: niet alleen de horizon is interessant, maar ook de weg daar naar toe. Zo bezien is de tussentijd een fase waarin ruimte bestaat voor experiment en de creatie van nieuwe waarden. Tijdens deze Pecha Kucha Night Rotterdam laten architecten, kunstenaars, designers, filosofen en gebruikers daarvan prikkelende voorbeelden en ideeën zien.

Deelnemers

Deelnemers aan deze Pecha Kucha Night zijn o.a. ZUS, Aetzel Griffioen, Bureau M.E.S.T., DUS, FAM.RUIM, Marijke de Bie, Cascoland, Iris Schutten, Studio Papaver, Creatief Beheer, Lianne Siebring en Menno Doornbos. De avond wordt geleidt door Willem Kars.

Over Pecha Kucha

Pecha Kucha is een concept voor het houden van korte, veelal creatieve presentaties. Het format is simpel: elke deelnemer presenteert twintig afbeeldingen. Elke afbeelding staat precies twintig seconden op het scherm. In totaal duurt elke presentatie daarom zes minuten en veertig seconden. De snelheid van de presentaties dwingt de deelnemers creatief en to the point te zijn.

Tussentijd
Deze Pecha Kucha avond maakte deel uit van een serie lezingen, debatten en presentaties waarin het thema Tijd in relatie tot architectuur wordt onderzocht. Tijd is een van de kernthema’s van de innovatie-agenda Architecture of Consequence van het NAi.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Pecha Kucha Night Rotterdam & Design Platform Rotterdam.

Waar en wanneer?
Donderdag 23 juni 2011
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Voertaal: Engels
Locatie: de Dépendance, Schieblock (Schiekade 189, Rotterdam)
Toegang: € 5,- / € 3,- voor studenten en Vrienden van het NAi.
NB. Bij de kassa kan alleen contant worden betaald.
Inschrijven via www.nai.nl/inschrijven

gepubliceerd op: 14 juni 2011