«  Vloedschuur Echteld

Ontwerp: Rijksmonumentale stal wordt ruimtelijke atelierwoning

Temidden van het cultuurhistorisch waardevol landschap de Betuwe is een 300 jaar oude rijksmonumentale stal op fijnzinnige wijze verbouwd.

herbestemming en verbouw, nieuws, transformatie, 2005  ]


Terwijl de buitenzijde vrijwel intact wordt gelaten, speelt zich aan de binnenzijde een ruimtelijk spel af dat de kwaliteiten van de stal maximaal tot hun recht laat komen. Zes prachtige, bestaande houten kolommen vertakken zich als bomen en vormen de structurende elementen van de woning. Nieuwe wanden en volumes houden er enige afstand vanen weerkaatsen het licht van enkele nieuwe ramen tot diep in de woning. Ranke trappen en loopbruggen kronkelen zich als een verbindend element tussen de bestaande constructie en de nieuwe elementen door. De nieuwe elementen onderscheiden zich van elkaar door subtiele variaties in kleur en materiaalgebruik. Een 6 meter lang raam biedt de woonkamer een uniek zicht op de weilanden.





➢ animatie van interieur
ontwerp i.s.m. Harm Scholtens & In Situ architecten 2003-2004, bouw 2005-2007

gepubliceerd op: 15 augustus 2005