«  Casa Nova: P2.0

Prijsvraaginzending: Parkeergarage wordt woon/werkgebouw met hoogwaardige openbare ruimte

Met P2.0 wordt de stad verdicht door te bouwen op het bestaand daklandschap. Het ontwerp gebruikt de bestaande gebouwde omgeving als klei om nieuw programma te realiseren, het verdicht de stad zonder open maaiveld te claimen en zet het stedelijk daklandschap in als aantrekkelijk verblijfsgebied. Verdichting van de stad kan alleen plaatsvinden wanneer bijzondere aandacht aan de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte wordt gegeven.

herbestemming en verbouw, nieuws, transformatie, 2005, sustainability  ]

P2.0 is een voorstel voor hergebruik van de parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade als bedrijfsverzamelgebouw plus 50 woningen er bovenop. De garage krijgt een nieuw uiterlijk en zal doorsneden worden door twee routes. Een nieuwe wandelroute loopt via een nieuwe vide middenin het gebouw. Een meanderende buitenruimte verbindt de straat met een grote daktuin en biedt toegang tot alle woningen. De route vormt een overgangszone tussen de straat en de voordeur van de woning. Deze zone wordt beheert en ingericht door bedrijven en bewoners zelf. De rondgang herbergt kwaliteiten die normaliter slechts in suburbane woonmilieus worden gevonden. In een zandbak spelen kinderen, een overdekt uitzichtpunt functioneert als ontmoetingsplaats en verderop ligt iemand te zonnen.

Genomineerd voor prijsvraag “Casa Nova” van Stadsgewest Haaglanden
> gefilmd portret van P2.0 uitgezonden door TV West.

gepubliceerd op: 10 augustus 2005