«  In de neighbourhood

Deelname groepstentoonstelling in de Veemvloer en Artwalk

IN THE NEIGHBOURHOOD is een project van ARTWALK en DE VEEMVLOER. De tentoonstelling onderzoekt de rol van kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven in stadsvernieuwingsgebieden.

kunst, nieuws, openbare ruimte, 2006  ]


    De recente veranderingen in de Zeeheldenbuurt, de Spaarndammer- en de Staatsliedenbuurt vormen een concrete aanleiding voor de manifestatie, waarmee beide initiatieven ook op hun eigen situatie reflecteren. Twee maanden lang kunst in ontwikkeling: IN THE NEIGHBOURHOOD stelt in de vorm van een artistiek project actuele vragen aan de orde met betrekking tot kunst, publieke ruimte en stedelijke ontwikkelingen. Aan de hand van presentaties in de Veemvloer, de etalages van ARTWALK en de openbare ruimte wordt de relatie van de kunst-instellingen tot de directe (sociale, ruimtelijke en economische)omgeving getoetst.

    De bijdragen van kunstenaars en specialisten variëren van autonome artistieke interventies, presentaties en performances tot werken in de openbare ruimte. Hieke Pars zal op de expositie in De Veemvloer het concept presenteren van een plan dat zij gedurende de projectperiode ten uitvoer brengt. De architect John Bosch zal in de etalages van Artwalk beelden van het containerdorp in de houthavens van Amsterdam presenteren. Tomas Svoboda verwerkt in de buurt gevonden teksten in zijn presentaties in De Veemvloer en bij Artwalk.

    Met werk van: Jesper Alvaer (NO), Markus Ambach (D), John Bosch (NL), G.A.N.G. (NL), Nils Yttri Heggland (NO), Instituut voor de Loslopende Mens (NL), Holger Nickisch (NL/D), Optrek (NL), Hieke Pars & In situ architecten /Iris Schutten (NL), Stadtraumorg (D), Tomas Svoboda (CZ), Boris Tellegen aka Delta (NL)

De Veemvloer & Artwalk, Amsterdam 09/02/06 t/m 09/04/06

gepubliceerd op: 10 februari 2006