«  Onbepaalde ruimte & Schizofrenie van stedelijke toekomstvisies

Organisatie Themabijeenkomst 17 januari 2008

Avond in het kader van het Laboratorium voor de Tussentijd van Hotel Transvaal, met Marjolijn Dijkman, Onno Dirker (atelier Veldwerk), Anne Hemker (sociologe Stadstij) en Peter Zuiderwijk. Marjolijn Dijkman (beeldend kunstenaar) onderzoekt de contradictie tussen planvorming en het verlangen naar onbepaalde ruimte. Is het mogelijk ongeplande ruimte zelf te creëren?

concept & organisatie, nieuws, tussentijd, 2008  ]

Onno Dirker (atelier Veldwerk), Anne Hemker (socioloog op het gebied van ruimte en cultuur ) Peter Zuiderwijk (grafisch vormgever) onderzoeken de schizofrenie van verschillende toekomstvisies in een stedelijke vernieuwingswijk. Er bestaan vele dromen van een toekomstige wijk Transvaal in Den Haag. De bewoner op de hoek heeft een ander beeld dan de gemeente of woningbouwcorporatie. Wat vertellen de verschillende visies over hun maker en leidt dat tot inzichten om de huidige wijze van herstructurering kritisch te bevragen?

Datum: donderdag 17 januari 2008
Tijd: 19.30 uur inloop, 20.00 uur begin presentatie
Lokatie: Lobby Hotel Transvaal, Hertzogstraat 243, 2572 VX Den Haag
Reserveren laboratorium@optrektransvaal.nl
Toegang gratis

Organisatie Mobiel Projectbureau OpTrek en Iris Schutten, architect
Contact Iris Schutten 0648086762

Laboratorium voor de Tussentijd
Het Laboratorium voor de Tussentijd maakt deel uit van Hotel Transvaal en wordt georganiseerd door Sabrina Lindemann (OpTrek) en Iris Schutten (Atelier Iris Schutten).

gepubliceerd op: 17 januari 2008