«  Het Departement voor Tijdelijke Ordening

Organisatie themabijeenkomst op 18 juni 2009

Het Departement voor Tijdelijke Ordening doet onderzoek naar verschillende aspecten van tijdelijke ordening binnen stedelijke transformatieprocessen. Zij stippelt strategieën en tactieken uit om de transitiefase binnen de stedelijke transformatie te benutten. Hoofddoel is om deze om te zetten in concrete projecten en een programmering van de transitiefase. Edwin Verdurmen presenteert vanavond de eerste plannen van het DTO

concept & organisatie, nieuws, tussentijd, 2009  ]

DTO gaat een transitiekaart van Arnhem maken waarin niet alleen de plekken van stedelijke transformatie zijn aangeven, maar ook de verwachte duur van de transitiefase, de grondeigenaren, belanghebbenden en de eventueel toekomstige plannen. Op basis van deze gegevens gaat DTO tactieken bedenken waardoor de transitiefase op een zodanige manier kan worden geprogrammeerd, dat het een waardevolle bijdrage levert voor de totstandkoming van de plannen, of nog liever, leidt tot een verbetering van de plannen. Het gaat hierbij om projecten die verborgen kwaliteiten van een plek blootleggen of de identiteit ervan onderzoeken, het alvast testen van onderdelen van het uiteindelijke plan of het experimenteren met de ruimtelijke en functionele mogelijkheden van de plek. Op deze avond wordt ‘work in progress’ gepresenteerd en krijgen deskundigen en publiek de kans hierop te reageren.

Een presentatie van Edwin Verdurmen (CASA Arnhem) en reakties van Sonja Mihaljevic (Elyps landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp, Nijmegen) en Jan Wijle (Stroom Den Haag) o.l.v. Rineke Kraaij, in het kader van het Laboratorium voor de Tussentijd.


19.30 uur inloop, 20.00 uur begin
plaats: Mobiel projectburo OpTrek, Kockstraat 36A, Den Haag
info en reserveren: laboratorium@optrektransvaal.nl

gepubliceerd op: 18 juni 2009