«  20 x 20

Pecha Kucha presentatie eigen werk in Arnhem

Showroom Arnhem - een initiatief van CASA, OPA en G.A.N.G. viert haar 1-jarig bestaan. Het afgelopen jaar heeft Showroom Arnhem bewezen de nieuwe culturele hotspot voor ontwerpend en kunstzinnig Arnhem te zijn. Reden genoeg om dinsdag 16 maart weer een verrassende 20X20! te organiseren. Tien architecten, beeldend kunstenaars, ontwerpers en ondernemers vertellen over hun werk aan de hand van de bekende formule van 20 afbeeldingen maal 20 seconden. Als altijd zorgt het Analogic Sound Project voor sfeer!

ontwikkelend beheer, nieuws, 2010, openbare ruimte, publicaties & lezingen  ]

De avond wordt geopend door Hans Venhuizen van Bureau Venhuizen. Dit bureau richt zich op vestigings- en planningsprocessen in de ruimtelijke ordening en neemt daarbij cultuur als vertrekpunt. Voor Ruhr2010, Kulturhauptstadt Europas heeft Bureau Venhuizen in opdracht van Buitenlandse Zaken een overall concept voor de Nederlandse bijdragen ontwikkeld; het Gastgastgeber project.

Esther Aarts is illustrator en heeft haar eigen ontwerpbureau Esta. Vanuit haar bureau in Nijmegen bereikt ze de hele wereld. Naast illustratie opdrachten en typografie projecten spendeert ze graag tijd aan experimenteel drukwerk en ander vrij werk. Zij zal deze avond een toelichting geven op dit vrije werk waaronder het project Happy 2010.

Vervolgens komt architect Jan Jongert aan het woord. Hij is medeoprichter van 2012 architecten uit Rotterdam. Hij gaat in op hun uitgesproken visie op duurzaam ontwerpen. Zo gebruiken zij industrieel restafval en andere gerecyclede materialen in hun bouwprojecten.

In 2007 is Levi van Veluw afgestudeerd aan ARTEZ hogeschool voor de Kunsten. Hij is multidisciplinair beeldend kunstenaar en werkzaam in Arnhem. In zijn werk neemt hij vaak zijn eigen hoofd als uitgangspunt. Daarnaast heeft hij met de serie ‘Natural Transfers’ onderzocht hoe bepalend een context eigenlijk is. Hij zal dit verder toelichten.

ZUS (Zones Urbaines Sensibles) is in 2001 opgericht door Elma van Boxel en Kristian Koreman. ZUS staat bekend om haar grensoverschrijdende onderzoekshouding. Elma van Boxel is landschapsarchitect en zal over haar werk bij ZUS komen vertellen.

Het werk van Frank Havermans staat in toenemende mate nationaal en internationaal in de belangstelling. Hij construeert met eenvoudige middelen complexe ruimtelijke structuren. Zijn werk komt voort uit gecombineerde fascinaties voor de architectonische ruimte en de bouwkundige constructie. Hij spreekt tijdens 20×20 over deze fascinaties.

William van Giessen heeft samen met Joost van der Steen O.K. Parking/ Interactief & Grafisch Ontwerpers opgericht. Dit eigenzinnige ontwerpbureau is gevestigd in Arnhem. Naast ontwerpwerk in opdracht initiëren ze veelzijdige projecten; van ruimtelijke interactieve installaties, projecten in de openbare ruimte tot bijzondere samenwerkingsprojecten en online communities. Over hun uitgave van O.K. periodicals zal hij deze avond meer vertellen.

Andre Dekker is schrijver, beeldend kunstenaar en medeoprichter van kunstenaarsgroep Observatorium uit Rotterdam. Observatorium heeft o.a. het project Warten auf dem Fluss ontwikkeld voor Ruhr2010. Hij zal ingaan op dit opmerkelijk project dat in mei 2010 opent.Architectuurstudio Iris Schutten houdt zich bezig met de transformatie van gebouwde omgeving, op de schaal van interieur, gebouw, stad en openbare ruimte. Volgens haar is architectuur niet alleen ruimte maken, maar ook ruimte geven.

We eindigen de avond met Henk Wentink. Naast zijn werk voor de gemeente Arnhem heeft hij in 2008 HNK kunst & cultuur opgericht. Wat dit inhoudt en voor wie hij werkt zal hij deze avond komen vertellen.

Info
Datum: dinsdag 16 maart 2010
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast het Stadsatelier op nr. 179)
Entree: 10 euro. Studenten 5 euro. Familie van OPA en CASA-sociëteit: gratis

gepubliceerd op: 16 maart 2010