«  Lieverfris

Levende limonades in en rond Den Haag

Met het project LIEVERFRIS onderzoekt en stimuleert Iris Schutten duurzame en gezonde alternatieven voor de huidige (fris-)drank industrie. LIEVERFRIS grijpt terug naar oude, ambachtelijke technieken en maakt 'levende limonades' die ze verkoopt aan lokale horeca. De receptuur wordt open source gedeeld; deze limonades kun je namelijk ook heel goed zelf maken!

concept & organisatie, nieuws, duurzaamheid, voedsel  ]

Frisdrank is van origine een ‘levende’ drank; een drank die ontstaat door een natuurlijk fermentatieproces waarbij bubbels en gezonde probiotica ontstaan. Momenteel zijn de meeste frisdranken echter ‘dood’, door pasteurisatie worden de levende, gezonde organismes eruit gehaald waardoor de drank langer houdbaar is, maar dus ook minder gezond. Daarnaast is de huidige (fris-)drankindustrie niet de meest gezonde voor onze omgeving: lange transportlijnen en weinig biologische producten. Dat moet anders kunnen!

LIEVERFRIS maakt onder andere waterkefir en gemberbier; twee lekkere alternatieven voor alcoholische drank, sap en frisdrank. Beide dranken zijn probiotisch: goed voor je darmen en immuunsysteem!

LIEVERFRIS werkt met ambachtelijke fermentatie- en inmaaktechnieken, gebruikt alleen biologische ingrediënten, gebruikt zo min mogelijk suiker en werkt zoveel mogelijk lokaal: in en rond Den Haag.

www.lieverfris.nl

gepubliceerd op: 1 september 2017