«  Tijdelijkheid #2: Next step?

Pakhuis de Zwijger: Van tijdelijkheid naar transitie en transformatie.

Tijdelijk gebruik is het nieuwe toverwoord om de gevolgen van de crisis in de stad te lijf te gaan. Maandagavond 23 sept. wordt hierover gediscusieerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Wat hebben de tijdelijke projecten opgeleverd voor de stad? Wat zou de volgende stap zou moeten zijn? Worden de kansen die tijdelijke initiatieven bieden voor de ontwikkeling van de stad wel voldoende gezien?

stedelijke ontwikkeling, nieuws, publicaties & lezingen, tussentijd, 2013  ]Hoe staan we er op dit moment voor? Via een digitale kaart met alle braakliggende terreinen in Amsterdam worden initiatiefnemers voor tijdelijke invulling op weg geholpen. De gemeentelijke stadsloods zoekt tijdelijke invulling voor leegstaande kantoren. Inmiddels kent de stad verscheidene projecten: van tijdelijke moestuin tot festival. Van restaurant tot creatieve hotspot. Ambtenaren van de gemeente Amsterdam schetsen de stand van zaken.

Daarnaast delen twee initiatiefnemers van tijdelijke projecten hun ervaringen en gaan we samen met enkele experts in op de vraag wat de volgende stap zou moeten zijn. Wat zijn de mogelijkheden voor revitalisatie van een wijk door middel van tijdelijkheid? Worden de kansen die tijdelijke initiatieven bieden voor de ontwikkeling van de stad wel voldoende gezien?

Met Jurgen Hoogendoorn (OGA-gemeente Amsterdam), Barbara Ponteyn (kaart braakliggende terreinen - gemeente Amsterdam), Iris Schutten (architect), Aukje Teppema (Stadsloods - gemeente Amsterdam), Tjeerd Haccou (Space & Matter) en Ludwin Budde (P.I.T.)

Moderator: Susanne Heering

Meer info & inschrijven: http://www.dezwijger.nl/78636/nl/tijdelijkheid-2-next-step

gepubliceerd op: 23 september 2013