«  Ruimte voor Dynamiek

Pop-up Expo H-lab in Heesterveld, Amsterdam

Op een concrete en hands-on manier wordt verbeeld hoe de tussentijd kan worden benut voor nieuwe vormen van stedelijke ontwikkeling, waarbij de bestaande stad en haar gebruikers centraal staan. Een veelzijdige expo met maquettes, studies en toekomstvisies van BAVAVLA architecten, Studio IRIS SCHUTTEN en SUPERUSE STUDIOS. Een deel van de expo vindt plaats in DE MODELWONING, een architectonische interventie van SUPERUSE STUDIOS waarbij van 2 woningen 1 is gemaakt door een vloer te kantelen.

concept & organisatie, ontwikkelend beheer, stedelijke ontwikkeling, nieuws, publicaties & lezingen, tussentijd, zelforganisatie, 2013  ]Heesterveld NOW (alleen op 21 sept.)
Wat tot voor kort een grijs en onveilig woongebouw was vormt momenteel het kleurige thuishonk van een creatieve woon-en werkgemeenschap. Deze transitie komt door de huidige economische situatie, die de woningcorporatie dwong haar oorspronkelijke plannen voor sloop-en nieuwbouw uit te stellen. In de tussentijd huist momenteel de Heesterveld Creative Community (HCC), een community die is ontstaan op initiatief van Eva de Klerk in een sociaal woningbouwblok van Ymere.

Diverse kunstenaars en ondernemers uit Heesterveld presenteren zich in H75.  Met o.a:  ROSELIEN BEERTEN en ANGELA TELLIER (in samenwerking een foto expositie), SEBASTIAN SKEETE Mc LEED (Meubel design / Hang drums), OLGA NUNNINK (Schilderijen), SALLY OVISI (Fashion design), BOUBA DOLA (Film/Foto), ELON LIBERMAN (Filmproject, Storage Space), GREGORY ALBERTZOON (Beeldmateriaal choreografische werk), UNOM (Poezie), OMAR PASHA (Schilderijen).


H-lab, ruimte voor dynamiek

Momenteel nestelen zich op talloze locaties tussentijdinitiatieven in leegstaande gebouwen of op braakliggende terreinen. Veelal innovatieve, creatieve doeners en denkers die wel raad weten met de overdaad aan ruimte maar vaak veroordeeld zijn tot de tijdelijkheid. Zo ook in Heesterveld (Amsterdam ZO).

Op een concrete en hands-on manier wordt verbeeldt hoe de tussentijd kan worden benut voor nieuwe vormen van stedelijke ontwikkeling, waarbij de bestaande stad en haar gebruikers centraal staan. Een veelzijdige expo met maquettes, studies en toekomstvisies van BAVAVLA architecten, Studio IRIS SCHUTTEN en SUPERUSE STUDIOS.


Opening

Op 21 sept. staan vanaf 12 uur staan er lekker hapjes voor je klaar en zijn er een aantal performances.
Adres: H3 & H-lab, Heesterveld 3 & 69, nabij metrostation Bullewijk.

Openingstijden
Open op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur in H-lab op Heesterveld 71 & 69 in Amsterdam, nabij metrostation Bullewijk, lijn 50 & 54. Zie ook: www.h-lab.nu.

Voorafgaand aan de expo vindt op 16 sept een discussieavond plaats in Pakhuis de Zwijger. Van 17.30-21.30 in pakhuis de Zwijger op de Piet Heinkade 181 B, Amsterdam Meer info & aanmelden via www.dezwijger.nl

Dit programma is onder meer mogelijk gemaakt door bijdrage van stichting DOEN, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds BKVB (nu Mondriaanfonds) en Woningbouwcorporatie Ymere.

gepubliceerd op: 10 september 2013