«  Pauzelust

Expertmeeting Pauzelandschappen Deventer

Op zoek naar recepten voor het pauzelandschap, met opgeklopte (her)bestemmingen, losgeklopte architectuur en voorgekookt beleid in vele smaken. Pauzelust is een ontdekkingsreis annex diner voor stadsliefhebbers, lokale stakeholders, tijdelijke gebruikers en het kennisplatform Tussentijd in Ontwikkeling. Kunnen we voedsel verbouwen in leegstaande kantoren, gebouwen bottum-up ontwikkelen en kwijnende winkelstraten redden van de ondergang?

kunst, nieuws, transitie, publicaties & lezingen, tussentijd, 2012, social art and design, voedsel  ]

Pauzelust maakt deel uit van het project Pauzestreken.

Pauzestreken
Het pauzelandschap van Deventer kenmerkt zich door grote variatie. Er zijn de kale zandvlaktes, bloeiende broedplaatsen, omheinde tuinen, verlaten gebouwen en florerende vrijplaatsen. Het pauzelandschap is uitgestrekter en gevarieerder dan je zou denken, maar alle plekken hebben gemeen dat ze hun oude functie zijn kwijt geraakt en dat hun nieuwe, officiële functie nog niet in zicht is. Is hier sprake van pauze of speelt er op de achtergrond muziek die we niet eerder hoorden? En wat als deze muziek ineens de hoofdact wordt in plaats van een pauzemuziekje?

Het project Pauzestreken brengt de verschillende smaken van het pauzelandschap van Deventer in kaart. Door de verschillende pauzelandschappen als één geheel te zien in plaats van als losse incidenten, worden grotere verbanden, structuren en kansen zichtbaar. Dit landschap wordt ontsloten op internet, maar is ook één keer letterlijk te betreden tijdens het publieke diner Pauzelust. Een diner annex ontdekkingsreis door het pauzelandschap van Deventer, met inspirerende input uit de rest van Nederland.


 

Publiek diner: Pauzelust
Donderdag 15 november 2012, van 15.00 tot 19.30 uur


Het pauzediner is een ontdekkingsreis annex diner langs verschillende pauzelandschappen in Deventer, met inspirerende input van projecten van elders. De tocht laat je op een nieuwe manier naar de stad kijken. De route brengt het ontstaan, de mogelijkheden en onmogelijkheden van pauzelandschappen op zowel ludieke als inhoudelijke manier in beeld. Samen met stakeholders, stadsliefhebbers, tijdelijke gebruikers en experts van het kennisplatform Tussentijd in Ontwikkeling en worden nieuwe recepturen voor pauzelandschappen bedacht. Kunnen we voedsel verbouwen in leegstaande kantoren, gebouwen bottum-up ontwikkelen en kwijnende winkelstraten redden van de ondergang?Zie ook www.pauzestreken.nl

Het team van Iris Schutten bestaat uit:

René Jansen (beeldend kunstenaar Jansen en Josten, Den Haag)
Anne Seghers (stedenbouwkundige Studio Papaver, Utrecht)
Moniek Oerbekke (Amp, grafisch vormgeving)
Tim Heijmans (Amp, grafisch vormgeving)
Iris Schutten (architect/publicist Studio Iris Schutten, Den Haag)

Onderdeel Pauzelandschap Van Hetenstraat
Pauzestreken maakt deel uit van het project Pauzelandschap Van Hetenstraat waarin bewoners, kunstenaars en architecten samen met de gemeente Deventer tijdelijke invulling geven aan de tussentijd. De organisatie is in handen van het Kunstenlab. Provincie Overijssel en gemeente Deventer maken het project financieel mogelijk.

Meer info op de website van het Kunstenlab.

gepubliceerd op: 25 oktober 2012