«  Berlijn aan de Maas

Educatie: ontwerpproject aan de Willem de Kooning Academie

Hoe ontwikkelt de binnenstad van Rotterdam zich de komende 20 jaar? Dat onderzoeken en bedenken de 3e jaars studenten ruimtelijk ontwerpen voor, tijdens en na de manifestatie ZigZagCity.

stedelijke ontwikkeling, nieuws, transitie, openbare ruimte, educatie, 2012  ]Berlijn aan de Maas, de opdracht:

We gaan een City-route of Oppertunities maken, wat betekent voor jou Rotterdam, Berlijn aan de Maas? Je ontwikkelt een visie op de transformatie van een deelgebied langs deze route, en laat zien wat dat ruimtelijk betekent op de kortere (1-5 jaar) en langere (5 tot 20 jaar) termijn. Denk in scenario’s: welke interventie of serie interventies op korte termijn kunnen een voorbode of uitlokker zijn van het lange termijn perspectief? Dit kan bijvoorbeeld een website zijn, een ruimtelijke interventie op locatie of een balie op het stadhuis.

Tijdens de manifestatie ZigZagCity doe je empirisch onderzoek langs de route middels events/try-outs/installaties/objecten. Deze visie, voorstellen en try-outs maak je in groepen van 3 personen. Aan het einde van het project worden de voorstellen getoond en bediscusieerd in een tentoonstelling annex debat in de stad, welke gekoppeld wordt aan de IABR Making City.


gepubliceerd op: 16 februari 2012