«  City Tracks: Don't mind the map

Lezing tijdens conferentie 21 mei 2012

Hoe gedragen we ons in de stad? Van wie is de stad eigenlijk? Wie geeft haar vorm? Waar en wanneer wordt de stad oprecht een publieke ruimte en hoe kunnen we ons die op nieuwe manieren toe-eigenen? En wat is de rol van kunstzinnige interventies in het denken over de stad? City Tracks legt deze en andere vragen voor aan denkers en doeners en aan de deelnemers zelf.

kunst, nieuws, stadscartografie, openbare ruimte, publicaties & lezingen, 2012  ]

Met de conferentie City Tracks legt Festival a/d Werf de stad onder een vergrootglas.


City Tracks is een afwisselend programma met bijdragen van onder meer filosoof Gijs van Oenen, theatermaker Stefan Kaegi (curator van Ciudades Paralelas / Parallel Cities), architect Iris Schutten, stadsgeograaf Jan van Duppen en Rainer Hofmann, artistiek leider van Festival a/d Werf. Daarnaast wortd de stad zelf podium van onderzoek: tijdens een urbane ontdekkingstocht brengen deelnemers het stedelijk landschap in kaart en ontmoeten zij een aantal zeer verschillende vormgevers van de stad.

Voor de laatste informatie over het programma en on-line ticket verkoop, ga naar de website www.festivalaandewerf.nl. City Tracks is bedoeld voor theatermakers, stadsontwerpers, sociologen, geografen, architecten, filosofen, stadsbewoners en iedereen met urbane fascinaties.

Datum en tijd: maandag 21 mei van 10 tot 17 uur
Startlocatie: Winkel van Sinkel, Oude Gracht 158, Utrecht
Voertaal: engels
Kosten: 17,50 / 12,- studenten (koffie / thee / lunch inbegrepen)

Deze conferentie is een samenwerkingsverband tussen Festival a/d Werf en de leerstoelgroep Theaterwetenschap van de Universiteit Utrecht en samengesteld door: Liesbeth Groot Nibbelink en Sigrid Merx.
Festival a/d Werf gebruikt dit jaar mer dan ooit de stad als podium. Onder de titel This is were we live verhouden makers en acteurs zich tot de stad Utrecht en haar bewoners en bezoekers.

gepubliceerd op: 4 mei 2012